Stille stemmer

I julis første blogindlæg, vil jeg præsentere mit nye sommerpodcast Stille Stemmer. Ideen har jeg haft længe men først nu, jeg har arbejdet med det.

I Stille Stemmer, giver jeg andre mennesker ordet i 30-45 minutter i et lille interview om noget, der er udfordret med. formålet er, at der er så mange fortællinger og levede liv, der aldrig rigtig kommer til orde eller bliver hørt. I Stille stemmer, kan nogle enkelt personer få lov at udfolde deres oplevelser og også samtidig være til inspiration for andre mennesker.

I den første podcast kan du møde Jannie, der gennem mange år, har været udfordret af angst. Hun er en voksen kvinde, gift og med tre børn. Herudover er hun uddannet pædagog og i arbejde på et plejecenter. Jannies angst startede, da hun var barn og gennem podcasten, kan du høre, hvordan hun har arbejdet med den og udviklet sig. Er du selv udfordret med angst, eller kender nogen der er, kan du måske hente inspiration fra hendes fortælling.

Mac og mikrofon brugt til at optage podcast med

Fortælling skaber samhørighed

Når vi lytter til andres beretning, skabes der resonans i os selv fra vores eget liv og egne erfaringer. På den måde, kan vi føle os knyttet til et andet menneske gennem fortælling. Det kan både være forfattere, musikere, kunstnere og mange andre. Men også mennesker vi kender eller mennesker, der f.eks. fortæller om et emne i en podcast, der vækker genklang i vores eget liv.

Stille Stemmer er ikke psykoterapi men mere en fortællerplatform, hvor der gives plads til andres fortælling. Du vil derfor ikke opleve terapi i samtalerne. Måske spørger jeg ind men meningen er, at lade den anden få pladsen til at folde ud og sætte ord på de oplevelser hun har med. Samtidig med at meningen er, at give lytteren mulighed for at lade sig inspirere, skabe resonans og måske få lyst til at gøre noget andet/afprøve nyt i eget liv udfra fortællerens historie.

Den første podcast kommer op i midten af juli og herefter er planen at der kommer et podcast op de resterende torsdage i juli og evt. ind i august.

Jeg håber, du vil synes, nogle af emnerne kan være interessant for dig at lytte til.

I løbet af juli vil det være;

  • Angst
  • Sorg
  • Unge med ADD

Kunne du selv have lyst til at fortælle din historie, er du velkommen til at sende mig en mail. Podcastene er ren lydfiler uden billeder af personen og ønsker man at være anonym, må man gerne det. Ellers fremgår fornavnet på fortælleren.

Der er ingen emner, der er “for små” til Stille stemmer. Du kan gennem din fortælling og interview folde din fortælling ud og også tilbyde inspiration til andre og måske skabe lidt resonans til nogle tilsvarende udfordringer, de går med. På den måde, kan din fortælling skabe lidt bevægelse for nogle andre.

En lille skrive/tænkeøvelse kan være;

Tænk på en hændelse, som du føler kan være udfordrende. Den behøver ikke at være kæmpe stor men bare en, der spænder ben for dig engang imellem.

Tænk lidt over, hvornår du opdagede den? Skriv lidt ned om det. Du kan også skrive lidt om, hvad der lå forud for den. Hvad lagde du mærke til inde i dig og udenfor dig, der blev besværligt? Hvilke følelser satte det igang. Hvad gjorde du? Fik du hjælp eller måtte du selv finde ud af at håndtere udfordringen. Var der nogle ting, der blev vigtige for dig på din vej. Ændrede din nye viden om dig selv noget ved dig? Udviklede du nogle nye værdier eller blev nogle gamle pludselige mere betydningsfulde igen? Har du fornemmet, du har udvikletmentale redskaber til at håndtere din udfordring, når du måske ind imellem stadig bliver ramt af den.

Er der andet, du gerne vil skrive ned, så kan du altid gøre det.

Du kan høre podcasten flere steder, blandt andet på Spotify og iTunes eller simpelthen ved at lytte med her på siden

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre brugeroplevelsen. Ved at fortsætte med at bruge denne side accepterer du vores brug af cookies. 

Scroll to Top