7 tips til at finde indre ro

Jeg har samlet 7 af de bedste og billigste tips til hvordan du selv kan dulme den følelsesmæssige uro, du kan være ramt af.

1. Betro dig

Hvis du har mulighed for det, så find en, du har tillid til, der gerne vil lytte til dig. Det at betro sig og få lettet sit hjerte overfor en nær ven, partner eller familiemedlem, kan give lidt forløsning og ro i nervesystemet.

2. Bevæg dig

Det kan nogle gange være svært, at passe sin motion eller starte motion op, hvis livet bøvler og man er ramt på følelserne. En lille gåtur udenfor, kan gøre en lille forskel. Tag nogle dybe indåndinger imens du går og prøv ved hver udånding at afspænde kroppen lidt.

3. Græd

Vi lever i en kultur, hvor gråd på mange måder, er et tegn på svaghed. Gråd er en af sindets egne måde at selvregulere på og det er ok, at græde. Nogle gange, kan det virke helt forløsende. Det er ok at være ked af det, når man er ked af det og det at tillade sig selv det, kan være medskabende til, at få lidt samling på sig selv og forsøge at finde ud af, hvor du måske kan hente hjælp eller undersøge, hvad du ellers kan gøre.

traumebehandling nordjylland

4. Mindfulness

Mindfulness kan sagtens være en god metode, til at arbejde lidt med de besværlige følelser, der har ramt dig. Mindfulness kan være medskabende til, at det kan være lidt nemmere at rumme følelser, der i sig selv kan være svære at rumme. Desuden kan mindfulness være et godt supplement til psykoterapi.

stones, rock, balance-6546233.jpg

5. Skriv

Det at skrive, kan have en terapeutisk effekt i sig selv. F.eks. dagbogsskrivning, hvor du kan skrive lige det du vil og ikke skal stå til regnskab for indholdet, stavning mv overfor andre. Det er en metode, at komme lidt tættere på sig selv og give sig selv lidt kærlig opmærksomhed. Du kan downloade min E-bog om terapeutisk skrivning her

6. Kæledyr

kke alle er glade for dyr og det er også helt ok. Men er du det og har en hund, kat, kanin eller andet, kan et kæledyr i sig selv være terapeutisk. Dit kæledyr er der og respondere med omsorg, når du er ked af det. Dyr kan på mange måde have en helende effekt på et sind i krise.

7. Søg rådgivning

Det at komme i terapi afhænger af mange faktorer som f.eks. økonomi, ressourcer fysiske og psykiske mv. Psykoterapi er en god måde, at få styr på og få nye handlemuligheder i de/den krise, der har ramt dig. Men ikke alle kan lige med det samme overskue det og har måske brug for lidt anonym rådgivning el.a i en periode.

Ikke alt passer til alle og forslagene er generelle. Jeg håber, nogle af forslagene kan bruges men hvis ikke, er det også ok.  Måske kan du bruge noget af det til at finde lidt ro eller måske som supplement til dyberelæggende psykoterapi.

Der findes mange andre foreninger og organisationer, hvor du kan finde hjælp og rådgivning. Kender du til nogle, der kunne være relevant at linke til denne side, er du velkommen at kontakte mig med dit forslag.

Jeg håber, den her side, har givet dig lidt med på vejen og du er selvfølgelig også altid velkommen til at kontakte mig til en fortrolig og uforpligtende telefonisk samtale, hvor vi taler om det, du er ramt af.

– mennesker er i mistrivsel, fordi de bekymrer sig. Mennesker bekymrer sig, fordi der er noget, der er vigtigt –

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre brugeroplevelsen. Ved at fortsætte med at bruge denne side accepterer du vores brug af cookies. 

Scroll to Top