Hvem er Jeg

Min historie

Jeg hedder Rikke Kragh og jeg er oprindeligt uddannet pædagog i 2000. Efter et voldsomt stressforløb med sygemelding i over et år, valgte jeg sidenhen at læse videre. Jeg har derfor uddannelser som yogalærer indenfor børn og unge og kurser indenfor mindfulness samt jeg har en længerevarende uddannelse som psykoterapeut med fokus på narrativ samtaleterapi.  Jeg har en stor erfaring i at arbejde struktureret med psykoterapi både 1:1 i konsultation, 1:1 onlineforløb samt gruppeforløb og hesteassisteret terapi for primært børn og unge.

Da jeg fik stress, følte jeg mig meget overladt til mig selv og jeg udviklede angstsymptomer. Jeg følte, jeg ikke blev hørt eller forstået og jeg begyndte at vende problemet indad og tænke, at det var mig, den var gal med. Jeg isolerede mig og følte mig som en fiasko.

Jeg har brugt min egen erfaring til at dygtiggøre mig. I dag har jeg flere års erfaring i at arbejde terapeutisk med mennesker, der er ramt af livskriser, angst og depression. Jeg kender fra min egen krop vigtigheden af at blive taget alvorligt og lyttet til. At der i en periode kan gavne ens healingsprocess, at et andet menneske lytter, genkender og giver konstruktiv ufordømmende feed back på ens fortælling.

Jeg brænder for menneskers trivsel, da så mange mennesker har det svært. Det er derfor min mission, at hjælpe dig med at skabe et meningsfuldt liv for dig igennem et kompetent og fagligt tilrettelagt psykoterapeutisk samtaleforløb.

Rikke Kragh ejer af Balance Your Life
Psykoterapeut Rikke Kragh

baseret på mange års praktisk erfaring og teoretisk viden indenfor: pædagogik, psykoterapeutiske samtaler, relationsdannelser, familiebehandling

i at arbejde med mennesker indenfor områder som flygtninge og asyl, undervisning, autismespektret samt pædagogisk erfaring med sårbare familier samt unge på opholdssted.

baseret på moduler fra Danmarks Pædagogiske Universitet indenfor pædagogisk psykologi, der har givet mig en forståelse for relationsdannelser, menneskers adfærd, trivsel og udvikling i forskellige livssituationer mv. Herudover forskellige kurser indenfor filosofi, familiebehandling, arbejde med autismespektrumforstyrrelser, psykisk sårbare unge mv.

Min faglige baggrund

Jeg er uddannet som psykoterapeut ved DISPUK og som sådan medlem af Dansk Psykoterapeutforening.

Grundstenen i uddannelsen ved DISPUK er narrativ samtaleterapi.Narrativ terapi beror på hele mit menneskesyn om, at alle mennesker indeholder deres egne fortællinger inden i sig selv. Både de dominerende og negative samt de ressourcefuldte og handlekraftige. Vi mennesker er multihistorielle og der er altid mere at sige om en person end det umiddelbart sagte og sete. Deri ligger ideen om, at mennesker med forskellige udfordringer og problemstillinger også indeholder andre sider, end dem der lige fylder mest. 

Gennem narrative spørgeteknikker finder vi ind til det, der er på spil og vigtigt for personen. Vi finder ind til nye handlemuligheder og livsstrategier, der kan støtte personen i, at få et mere nuanceret billede af sig selv, end kun det problemfyldte billede. På den måde, kan personen finde nye ressourcefyldte fortællinger, som han/hun  også indeholder og vi arbejder med, at de også får plads i fortællingen, så han/hun får plads til andre måder at tænke om sig selv, agerer og handle på i forskellige problemfyldte situationer mv.

Udover psykoterapeut er jeg også uddannet neurofeedback træner ved EEGinstitute danmark. I neurofeedback trænes hjernens funktion, så den lærer at fungere mere effektivt. Mange psykiske og fysiske tilstande har udgangspunkt i hjernens funktion og med Neurofeedback kan symptomerne på en del belastninger mindskes betydeligt.

 

png-black

Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre brugeroplevelsen. Ved at fortsætte med at bruge denne side accepterer du vores brug af cookies. 

Scroll to Top