Parterapi Nordjylland

Håndter problemer i parforholdet?

Parterapi: Jeres vej til et lykkeligere forhold

Parterapi tilbyder en utrolig mulighed for at genopdage kærligheden, styrke forbindelsen, få en bedre indbyrdes forståelse og genantænde gnisten i jeres forhold.

Gennem terapien kan I lære at håndtere konflikter og udfordringer på en konstruktiv og kærlig måde, hvilket fører til et sundere og mere harmonisk partnerskab.

I parterapi har I chancen for at engagere jer i dybe samtaler om livet og fremtiden, samt forstå hinandens adfærdsmønstre og kommunikationsstile. Dette skaber et sikkert rum, hvor I kan udforske og bearbejde gamle mønstre, der måske ikke længere tjener jer, og åbne jeres hjerter for hinanden igen.

Parterapi er ikke kun for par i krise, men også for dem, der ønsker at give deres forhold et “tjek-op” for at opretholde eller genvinde intimitet og lidenskab i en travl hverdag.

Uanset om det drejer sig om kommunikationsproblemer, utroskab, eller blot et ønske om at styrke forholdet, kan parterapi være en effektiv vej til forbedring og fornyelse af jeres forbindelse.

rikke kragh
Rikke Kragh - Parterapeut Nordjylland

Som parterapeut med stor erfaring i Nordjylland er jeg specialiseret i at hjælpe par med at navigere gennem disse udfordringer. Med en lang baggrund i psykoterapi og en bred vifte af erfaringer, tilbyder jeg en støttende og sikker atmosfære, hvor I kan arbejde gennem jeres udfordringer og opnå en dybere forståelse og forbindelse med hinanden.

Gennem et skræddersyet forløb, vil I blive guidet til at udforske og forstå de underliggende følelser og omstændigheder i jeres forhold, og finde veje til at forbedre kommunikationen, skabe klarhed, styrke jeres kærlighed og samhørighed.

Hvorfor gå i parterapi?

Kan I genkende et eller flere af følgende udsagn?

Ved parterapi er mit fokus, at skabe et rum, der er trygt at være i for jer begge. Formålet er, at I får åbnet op i kontakten med hinanden, og at I lærer at forstå baggrunden for hinandens forskellige adfærds mønstre og den kommunikation, som sker imellem jer – også den uden ord.

Vi kan såre hinanden, enten med ord eller med det vi gør eller undlader at gøre. Mit udgangspunkt er, at menneskers adfærd altid er meningsfuld. Vi gør det bedste livet har lært os om at tolke situationer og klare os i relationer til andre. Problemerne opstår, når vores tolkninger kommer af gamle mønstre, som ikke er hensigtsmæssige i det voksne, modne liv. De gør os blinde og kan skabe misforståelser og konflikter, der kører i ring i parforholdet. Det tærer på livsglæden og vi lukker vores hjerter. Parterapi kan hjælpe med at lukke hjerterne op igen!

couple sitting on sofa

Hvad snakker man om i parterapi?

Ofte er der flere problematikker i parforholdet på samme tid, og vi kan derfor i løbet af vores samtale komme ind på mange emner. Nogle eksempler på emner der ofte tages op i parterapi er:

Ovenstående er kun et udpluk af emner, da terapien i princippet kan berøre alle aspekter af livet.

Det er vigtigt at pointere at parterapi er også for par, der ikke er i krise eller fastlåste problematikker. Nogle gange kan det være sundt at give sit parforhold et serviceeftersyn.  Ligesom en bil kan have godt af at få efterspændt en møtrik eller skiftet olie, kan et parforhold finde nye oplevelser af nærhed eller genfinde gnisten der måske har det svært i hverdagens trummerum.

Kan parterapi hjælpe?

Det helt korte svar er ja – kriser kan rent faktisk styrke parforholdet. Selvom jeres problemer kan virke uoverskuelige, måske endda uovervindelige, kan der sagtens være et lys for enden af tunnelen. Alle kriser rummer altid muligheden for at blive vendt til noget positivt. En krise i parforholdet kan faktisk betyde at I får bearbejdet de uhensigtsmæssige ting der i første omgang skabte krisen, og det kan i sidste ende styrke forholdet og sikre en bedre måde at være sammen på.

Ønsker I at høre nærmere om, hvordan jeg kan hjælpe jer til en større afklarethed og trivsel, er i velkomne til at booke en tid til en gratis og uforpligtende samtale.

parterapeut rikke kragh

Hvordan kan jeg støtte jer?

Som parterapeut i Nordjylland er jeg specialiseret i at hjælpe par med at tackle udfordringer og konflikter i deres forhold. Jeg har en bred vifte af kompetencer og erfaring inden for terapi, og jeg har hjulpet mange par med at forbedre kommunikation og deres relationer.

Jeg forstår, at det kan være svært at tackle udfordringer i et forhold, og jeg er her for at hjælpe jer. Mit mål er at skabe en tryg og støttende atmosfære, hvor I kan åbne op og arbejde gennem de udfordringer, I står over for. 

Jeg har også ekspertise i at arbejde med LGTB+ par og er forpligtet til at skabe et inklusivt og trygt rum for alle mine klienter.

Jeg har hjulpet par med at tackle alt fra kommunikationsproblemer (fra helt manglennde kommunikation til dårlig kommunikation) til utroskab, og jeg bruger en række effektive teknikker og metoder til at hjælpe jer med at komme på rette spor og nå jeres mål.

Jeg er uddannet psykoterapeut ved DISPUK og har modtaget positiv feedback fra tidligere klienter, og jeg er overbevist om, at jeg kan hjælpe jer med at styrke jeres forhold og opbygge en sund og lykkelig fremtid sammen.

Gennem et 6 ugers psykoterapeutisk forløb, kommer I i dybden med de mange følelser og omstændigheder, der ligger til grund for, at I er havnet i den situation, I står i. Med respektfuld guidning for jer begge, arbejder vi med de mange følelser og fortællinger, der er på spil i jeres forhold.

Vi arbejder med at finde ind til de fortællinger og oplevelser, hvor I lykkes med jeres kærlighed og parforhold og tager de fortællinger, hvor I føler, I ikke lykkes alvorligt og kigger respektfuldt på dem.
Gennem forløbet bliver I mere afklaret med jeres egne intentioner, håb, drømme og værdier for jeres forhold og hvad der er vigtigt for jer.

Udfra mine kompetencer og viden i psykologiske interaktioner, relationer og følelsesmæssige problematikker i parforholdet, arbejder vi med, at finde de handlemuligheder og løsninger, som I finder er vigtige for jer.

Hvad siger mine kunder

Hos mig, handler det om Jer

Gennem et forløb omkring jeres parforhold, arbejder vi med, at I får mere klarhed omkring de reaktionsmønstre, der er medskaber til jeres konflikter. Vi arbejder med, de sider af jeres fælles livshistorie, hvor I valgte hinanden og jeres kærlighed. Herudover arbejder vi nænsomt med de konfliktfyldte historier I kommer med og skaber større forståelse for jer selv og hinanden, når vi dykker ned i dem. I et forløb hos mig omkring jeres parforhold, skabes der klarhed for jer om, hvad der er vigtigt for jer og hvilke værdier og intentioner I har hver især og sammen omkring jeres forhold. Der vil blive lyttet og taget hensyn til jer begge to og jeres følelser i processen. 

Hvad koster det at gå i parterapi i Nordjylland hos mig?

I kan finde priser og information om de forskellige forløb jeg udbyder her. Hvis I vil have længere forløb end dem jeg tilbyder er I meget velkomne til at kontakte mig, så vi sammen kan en løsning der passer jer. I er også meget velkomne til at et booke en tid til en gratis og uforpligtende samtale.

Hvis I vil have længere forløb end dem jeg tilbyder er I meget velkomne til at kontakte mig, så vi sammen kan en løsning der passer jer. I er også meget velkomne til at et booke en tid til en gratis og uforpligtende samtale.

Kan man få tilskud til parterapi?

Som udgangspunkt skal I ikke forvente at kunne få tilskud til parterapi. Nogle kommuner har på forsøgsbasis tilbudt at give tilskud og i nogle tilfælde betale hele parterapiforløb, men dels har I ikke frit valg over hvem der bliver jeres parterapeut, dels skal jeres parforhold opfylde visse krav, som eksempelvis hjemmeboende børn under 18 år. I kan altid prøve at forhøre jer hos jeres kommune og/eller forsikringsselskab for muligheden for tilskud til parterapi i nordjylland.

Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre brugeroplevelsen. Ved at fortsætte med at bruge denne side accepterer du vores brug af cookies. 

Scroll to Top