Lider du af depression?

Hvad er depression?

Kan du genkende et eller flere af følgende udsagn?

Alle kan få en depression

Depression er en tilstand af vedvarende nedtrykthed, mangel på energi og interesse for livet. Mange med depressioner føler sig energiforladte og mere træt end normalt. Når et menneske føler sig deprimeret, kan det opleve en tomhed og ligegyldighed. Der hvor man før oplevede glæde og interesse for sit liv oplever man måske en ligegyldighed. 

En depression nedsætter ofte følelsen af selvtillid og man kan komme til at føle sig  mindre værdig. Man taber troen på sig selv (Egne færdigheder = selvtillid) og taber troen på, man er værdig (altså tab af selvværd). Mange har følelser som skyld og skam, og de bebrejder mange gange sig selv. I svære tilfælde kan man have tanker om død og selvmord. 

Depression kan afhjælpes med samtaleterapi. I svære tilfælde, kan der gives medicin, hvilket er en lægefaglig vurdering og ikke en psykoterapeutisk vurdering.

woman depressed

Hvordan kan jeg støtte dig ud af din depression?

Igennem samtaleterapi, arbejder vi med de hændelser, der førte dig ind i din depression. Vi undersøger flere sider af din livshistorie. Både de følelsesmæssige tunge og også dem, hvor du måske ikke selv har haft så meget fokus. 

Igennem samtaleterapi med fokus på både narrativ og kognitive medtoder, arbejder vi med at indkredse årsagen til din depression. Vi arbejder med metoder, der gør, at du kommer til at se depressionen lidt udefra og igennem dine fortællinger, udvikler du større forståelse for dig selv og din situation. Du får konkrete mentale redskaber igennem forløbet der gør, at du bliver bedre i stand til at håndtere depressionen og dermed også bedre i stand til at handle på den.

Jeg tilbyder

både almindelige face-to-face samtaleforløb og online samtaleforløb.  Ønsker du et onlineforløb, er fordelene at du kan blive i dine egne vante omgivelser og forløbet kører igennem zoom eller facetime. Ønsker du et face to face forløb, vil du møde ind i min konsultation, hvor vi sidder sammen og arbejder. 

I begge forløb, vil du møde en nærværende og kompetent psykoterapeut, der tager dig og dine problemstillinger alvorligt. 

Samtaleterapi

Et psykoterapeutisk face-to-face samtaleforløb i min hyggelig konsultation i Vodskov.

Online Terapi

Arbejd med dig selv hjemmefra. Et psykoterapeutisk online forløb hvor du er i dine egne trygge omgivelser

Hos mig, handler det om dig

Det handler om, at du gennemgår den udvikling, så du kan få din livsglæde og selvværd tilbage. Samt du lærer dig selv og dine følelsesmæssige mønstre bedre at kende. Igennem den viden, du får om dig selv, bliver du også bedre istand til at træffe sunde og vigtige beslutninger på dine vegne.

Psykoterapeut Rikke Kragh

Kontakt mig i dag

Mindfulnessøvelserne “Chill Out Stress Free” samt terapeutiske skrivekurset “Skriv Dig Fri” er en del af forløbet, som et supplement, der kan understøtte din proces. Du får begge kurser GRATIS når du investerer i et terapiforløb hos mig. Du kan læse mere om begge kurser her

I tvivl om du har brug for en psykoterapeut eller en psykolog? Du kan læse om forskellene her og finde ud af hvad der det rigtigste for dig i din situation

Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre brugeroplevelsen. Ved at fortsætte med at bruge denne side accepterer du vores brug af cookies. 

Scroll til toppen

Tilmeld dig Nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få min månedlige opsummering af hvad der rør sig indenfor psykologi, terapi og meget andet