Midt i en Livskrise?

Hvad er en livskrise?

En livskrise kan for eksempel være udløst af en af følgende omstændigheder:

Alle kan blive ramt af livskriser

En krise i et menneskes liv, kan være mange ting og udløses af forskellige livsomstændigheder og hændelser.  Kriser hænger ofte sammen med, at der er noget eller nogen man har mistet. 

Ofte møder jeg mennesker i min konsultation, der står i en livskrise som f.eks. en skilsmisse, dødsfald eller sygdom. 

Når vi mennesker kommer i kriser, er det ofte fordi, vi har mistet kontrollen over bestemte situationer, som vi ikke nødvendigvis får tilbage. 

Hvis din ægtefælle ønsker en skilsmisse, kan det, -også selvom du måske havde det på fornemmelsen, udløse en krise. Det kan også være, at det er dig der ønsker en skilsmisse på grund af eksempelvis mistrivsel i dit parforhold. Men hvad så? Hvad skal det ske fremadrettet? Hvordan kommer jeg videre? De spørgsmål samt mange andre, kan fylde rigtigt meget. 

En krise kan også medføre sorg. Både selvom du selv f.eks. vil skilles eller din partner vil. Det medfører ofte forandringer i tilværelsen, der kan være svære at håndtere. 

Livskriser kan være opståede sygdomme, der ændrer på din dagligdag, så du skal håndtere den anderledes, end du var vant til. Det kan være sygdomme som f.eks. kræft, diabetes, hjerte/karsygdomme osv. Men det kan også være efter ulykker med mistede fysiske og evt. psykiske færdigheder. 

Det kan være tab af nogle du elsker som f.eks et barn, der er gået bort, en ægtefælle, forældre eller andre nære pårørende, du kan have mistet af forskellige årsager. 

red heart painted on paper

Hvordan kan jeg støtte dig, ud af din krise?

Kriser er forskellige og nogle er pludseligt opståede hvorimod andre har været på vej længe. Derfor lægges fokus individuelt fra person til person. I nogle situationer, kan det være igennem samtaleterapi, hvor du ønsker afklaring på, hvordan du kommer videre igennem et afbrudt forhold el.a. Andre gange kan det være en krise, hvor der indgår traumer i som f.eks. dødsfald, sygdom overgreb osv. 

Fælles for livskriser er, at der ofte er et element af sorg i spil. Jeg ønsker ikke at tage sorgen fra mennesker. For sorg er en del af livet, når vi har mistet nogen eller noget, der er betydningsfuldt og vigtigt for os. 

Igennem samtaleterapi taler vi om det, der har udløst krisen og vi sætter fokus på, hvad der er vigtigt for dig i processen. Vi arbejder f.eks. med brevskrivning, livshistorier, finder frem til vigtige fortællinger, som du måske ikke har været så opmærksom på tidligere osv. Der er altid plads til følelser og at dvæle og tale om minder og erindringer idet, der kan ligge forløsende og helende udvikling deri. 

Jeg tilbyder

både almindelige face-to-face samtaleforløb og online samtaleforløb.  Ønsker du et onlineforløb, er fordelene at du kan blive i dine egne vante omgivelser og forløbet kører igennem zoom eller facetime. Ønsker du et face to face forløb, vil du møde ind i min konsultation, hvor vi sidder sammen og arbejder. 

I begge forløb, vil du møde en nærværende og kompetent psykoterapeut, der tager dig og dine problemstillinger alvorligt. 

Samtaleterapi

Et psykoterapeutisk face-to-face samtaleforløb i min hyggelig konsultation i Vodskov.

Online Terapi

Arbejd med dig selv hjemmefra. Et psykoterapeutisk online forløb hvor du er i dine egne trygge omgivelser

Hos mig, handler det om dig

Det handler om, at du gennemgår den udvikling, så du kan få din livsglæde og selvværd tilbage. Samt du lærer dig selv og dine følelsesmæssige mønstre bedre at kende. Igennem den viden, du får om dig selv, bliver du også bedre istand til at træffe sunde og vigtige beslutninger på dine vegne.

traumeterapeut nordjylland

Kontakt mig i dag

Mindfulnessøvelserne “Chill Out Stress Free” samt terapeutiske skrivekurset “Skriv Dig Fri” er en del af forløbet, som et supplement, der kan understøtte din proces. Du får begge kurser GRATIS når du investerer i et terapiforløb hos mig. Du kan læse mere om begge kurser her

I tvivl om du har brug for en psykoterapeut eller en psykolog? Du kan læse om forskellene her og finde ud af hvad der det rigtigste for dig i din situation

Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre brugeroplevelsen. Ved at fortsætte med at bruge denne side accepterer du vores brug af cookies. 

Scroll to Top